Je krijgt er een toffe sexy beachlook van, maar feit is dat zout funest is voor je haar.

Je krijgt er een toffe sexy beachlook van, maar feit is dat zout funest is voor je haar. Zeker in combinatie met zon! Het wordt droog, kwetsbaar en breekt daardoor sneller af. Toch is er een manier waarop je kunt genieten van het strand en tegelijkertijd lief bent voor je haar.

Als je bij scheikunde goed hebt opgelet, dan weet je dat zout bestaat uit hele kleine kristalletjes. Die kristalletjes hechten zich heel gemakkelijk aan je huid en je haar. Dat merk je als je na een tijdje met je tong over je lippen gaat: die smaken naar zout. Het probleem is dat deze kristallen als een prisma gaan werken zodra de zon erop schijnt. Zo kan een hitte ontstaan van maar liefst 300 ̊C. Het gevolg: gebrande gaten in je haar. Dat wil je natuurlijk niet hebben….
Bovendien onttrekt zout vocht aan je haar, waardoor het droger en kwetsbaarder wordt en sneller breekt. En dat allemaal al als je alleen al langs het strand loopt. Kun je nagaan wat er gebeurt als je ook nog het zoute zeewater in gaat!

Gelukkig heeft je kapper supergoede vochtregulerende producten die je haar beschermen tegen deze effecten. Een soort zonnebrand voor je haar dus, mét UV-filter. Vaak zijn dit handige sprays, die je het beste kunt gebruiken vanaf een kwartiertje voordat je naar het strand gaat. Daarnaast is het raadzaam om na iedere zoute zeeduik je even af te douchen met 'gewoon' water en daarna weer opnieuw te sprayen. Net zoals je met je huid doet, in feite. En wil je toch graag die ruige, sexy beachlook? Dan zijn ook daar uitstekende producten voor, waarmee je op een gecontroleerde en verantwoorde manier het gewenste effect krijgt en je haar gezond houdt.